Jens Ove Bay får ønskeudvalg

Enhedslistens nyvalgte kommunalbestyrelsesmedlem Jens Ove Bay får plads i Klima-, Teknik- og Miljøudvalget i de kommende fire år.

Det er et resultat af konstitueringen, der blev gennemført på Vallensbæk Rådhus 1. december.

Dermed får Jens Ove Bay (her fotograferet ved det konstituerende møde i kommunalbestyrelsen) opfyldt sit ønske i forbindelse med konstitueringen.

– Det var det udvalg, som jeg ønskede at få plads i, og derfor er jeg naturligvis tilfreds med, at det kunne lade sig gøre. Det er et tungt udvalg, som sætter stregerne til det fremtidige Vallensbæk. Udvalget har – akkurat som kommunalbestyrelsen som helhed – konservativt flertal, men jeg vil gøre hvad jeg kan for at sætte klima og miljø på dagsordenen og arbejde for, at kommunen udvikler sig i et fornuftigt tempo, hvor man kan følge med på områder som skole og daginstitutioner. Jeg vil også arbejde for, at der stilles krav til bygherrer, så der bygges så bæredygtigt som muligt, og så vil jeg arbejde for, at der bliver mulighed for alment byggeri, når der skal udlægges nye områder til boligbyggeri. Det er et spændende udvalg, og jeg vil gøre hvad jeg kan for at Enhedslistens stemmer bliver brugt til at arbejde for et bedre Vallensbæk, siger Jens Ove Bay.

Drama ved konstitueringen

Konstitueringen betød naturligvis, at Henrik Rasmussen fortsætter som borgmester. Konservative fik 9 af 15 pladser i kommunalbestyrelsen, mens Socialdemokratiet fik 3 og Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti hver én plads.

Konstitueringen bød på et mindre drama, da det viste sig, at den konservative flertalsgruppe også satte sig på posten som 1. viceborgmester, som Søren Wiborg fra Socialdemokratiet har haft i den seneste periode. I stedet blev Socialdemokratiet tilbudt en nyoprettet post som 2. viceborgmester, hvilket man sagde nej til. Den post tilbød De Konservative i stedet SF’s Christian Skou Larsen, der ellers var valgt på det alleryderste af de 15 mandater.

Socialdemokratiet foreslog i slutspurten op til konstitueringen at danne en valggruppe bestående af S, SF og Enhedslisten. Denne gruppe kunne få to af de fem pladser i Økonomiudvalget, underforstået én plads til Socialdemokratiet og én plads til Enhedslisten som fik et bedre valg end SF. SF ønskede imidlertid ikke at være med i valggruppen, da man allerede havde lavet aftale med De Konservative – en aftale, der som nævnt gav en post som 2. viceborgmester.

Økonomiudvalget kommer nu i stedet til at bestå af tre konservative, én socialdemokrat og Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth, der fik overladt en af de fire pladser, som De Konservative efter størrelse ellers havde krav på.

Vallensbæk kommunalbestyrelse har ud over Økonomiudvalget kun tre fagudvalg. Det er Social- og Sundhedsudvalget, Børne- og Kulturudvalget samt Klima-, Teknik- og Miljøudvalget. Alle udvalg har fem medlemmer. Det betyder, at de fleste kommunalbestyrelsesmedlemmer kun får plads i ét fagudvalg.