Enhedslisten med i sparebudget

Der er indgået et bredt forlig om Vallensbæk Kommunes budget for 2024.

Enhedslisten er med i forliget, der omfatter alle kommunalbestyrelsens fem partier.

Der er tale om et sparebudget. Det skyldes, at kommunerne ikke kompenseres fuldt ud for stigende udgifter, blandt andet på de specialiserede indsatser. I den forbindelse var det blot som et plaster på et benbrud, at regeringen for nylig ekstraordinært tildelte alle landets kommuner tilsammen 650 millioner kroner. Samlet betyder det, at kommunen mangler omkring 15 millioner kroner for at Vallensbæks økonomi og service kan opretholdes.

Enhedslisten har alligevel valgt at indgå i forhandlinger om budgettet og i sidste ende indgå i forliget.

Det begrunder Enhedslistens repræsentant i kommunalbestyrelsen, Jens Ove Bay, således: – Vi har, på grund af regeringens politik kunnet forudse, at der ville komme besparelser i 2024. Det er ærgerligt, at regeringen har mere fokus på skattelettelser end på kernevelfærden. Vi har alligevel valgt at gå positivt ind i forhandlingerne og i sidste ende også at indgå i forliget, for at undgå at de allersvageste bliver ramt. Det mener jeg vi kan sige er lykkedes.

Borgerrådgiver med i budgettet

– Samtidig er det en del af forliget, at vi får ansat en borgerrådgiver, en af Enhedslistens mærkesager i valgkampen. Det styrker den enkelte borgers retssikkerhed. Alle borgere, der på en eller anden måde føler sig klemt i systemet eller ikke kan forstå sagsbehandlingen og kommunikationen med kommunen, får dermed adgang til kvalificeret og helt uafhængig rådgivning. Det er vi meget glade for, siger Jens Ove Bay.

Han er også glad for at der kommer en trivselsguide for kommunens børn og unge og at der skal kigges på ledelsesstrukturen på hele skole-, daginstitutions- og fritidsområdet.

-Vi tror på det kan styrke den pædagogiske kvalitet og børnenes trivsel