Stop for flere nybyggerier

Der skal sættes et øjeblikkeligt stop for yderligere lokalplanlægning og igangsætning af nye byggerier.
Det mener Enhedslisten i Vallensbæk.
I et høringssvar vedrørende kommuneplanen for 2020-2032 vender Enhedslistens sig imod de mange planlagte nybyggerier.
Baggrunden for kommunalbestyrelsens voldsomme udbygningspolitik er, at “vækst er godt for os alle” og at “væksten vil fortsætte”. Med væksten vil kommunal bestyrelsens flertal sikre penge til fremtidens drift; underforstået skal der flere borgere til for at finansiere den kommunale butik. Den præmis køber Enhedslisten ikke. Enhedslisten mener, at der bør sættes et øjeblikkeligt stop for yderligere lokalplanlægning for boligbyggerier samt igangsætning af nye byggerier, indtil der er udarbejdet en samlet plan for hele kommunen omfattende både boliger og erhverv.
Enhedslisten er stærkt kritisk over for kommunens hidtidige og nuværende boligudbygninger, der er baseret på tilfældige developeres forslag, der kritikløst imødekommes af kommunen.
Enhedslisten mener, at bøtten skal vendes. Det er kommunen, der skal beskrive behovet og om nødvendigt opkøbe de pågældende arealer.
I sit høringssvar skriver Enhedslisten desuden, at kommunen bør forpligte sig til en vis andel alment boligbyggeri for at sikre et varieret boligudbud til kommunens borgere.