Nu er der gang i valgkampen

Med kun godt to måneder til kommunalvalget 16. november er der ved at komme gang i valgkampen.

Enhedslisten i Vallensbæk har produceret en lille folder, som i overskriftsform fortæller hvad vi går til valg på. Folderen er indtil videre blev delt ud ved stationen og foran et par af kommunens dagligvarebutikker.

– I de kommende uger helt frem til valgdagen vil kommunens borgere nu møde os regelmæssigt i bybilledet, hvor vi er klar til en lille snak om, hvordan vi gerne vil have, Vallensbæk skal udvikle sig, siger Jens Ove Bay, spidskandidat for Enhedslisten.

Overskriften for Enhedslistens politik i Vallensbæk er at skabe et mere mangfoldigt Vallensbæk med plads til alle uanset indkomst, alder og etnicitet og hvor der tages et større hensyn til miljø og natur. Blandt Enhedslisten Vallensbæks mærkesager er derfor et opgør med kommunens igangværende udbygningspolitik, hvor der tages mere hensyn til byggespekulanter og tilfældige ejendomsinvestorer end til kommunens borgere. Enhedslisten ønsker i stedet flere almene boliger og flere ungdomsboliger og ældreegnede lejeboliger.

Tryg folkeskole

Blandt andre overskrifter er, at der skal være plads til små håndværksvirksomheder, så Vallensbæk ikke ender som en soveby, ligesom der skal arbejdes for øget tryghed i trafikken med nedsat hastighed på alle boligveje.

Enhedslisten har også fokus på at skabe en tryg folkeskole. Det skal ske blandt andet med færre børn i klasserne og indsats mod mobning, som tilsyneladende desværre er et problem på kommunens folkeskoler.

På daginstitutionsområdet er det vigtigt for Enhedslisten, at minimumsnormeringer bliver opgjort for hver enkelt institution og ikke på kommuneniveau. Det vil sikre, at alle børn får glæde af flere voksne hænder og omsorg.

Enhedslisten vil i kommunalbestyrelsen også have fokus på, at alle borgere får en korrekt og anstændig sagsbehandling af kommunen. Derfor skal der oprettes en af kommunen uafhængig borgerrådgiver, der uden omkostning for den enkelte vil kunne hjælpe borgere, der føler at de har fået en forkert sagsbehandling eller på anden måde er kommet i klemme.

Enhedslisten opstiller fem kandidater ved valget i Vallensbæk. Ud over spidskandidat Jens Ove Bay (i midten på foto) er det (på foto fra højre) Jesper Gehrke, Luise Marie Bak, Benjamin Rohde og Torben Kragh.